Cascada Niagara

Niagara Falls ( / naɪæɡrə / , Cayuga : Gahnawehta ˀ sau Tgahnawęhta ˀ) este numele colectiv pentru trei cascade aflate,intre Canada și Statele Unite ale Americii,mai precis,între provincia Ontario si statul New York .
De la cea mai mare la cea mai mica cele trei cascade sunt Horseshoe Falls,Falls american și Bridal Veil Falls Horseshoe Falls se află pe partea canadiană și American Falls de pe partea americană , separate de Goat Island.Cea mai mica Bridal Veil Falls e de asemenea situata în partea americană.Linia de delimitare internaționala a fost elaborata inițial prin Horseshoe Falls în 1819 , a fost mult timp în disputată din cauza eroziunii naturale.
Horseshoe Falls este cea mai puternica cascada din America de Nord atat ca inaltime cat și ca debit .
Niagara Falls s-a format atunci când ghețarii s-au retras la sfârșitul glaciațiunii Wisconsin ( ultima era glaciara ),iar apa din noile lacuri formate a sculptat o cale prin abruptul Niagara spre Oceanul Atlantic.Mai mult de șase milioane de metri cubi ( 168 mii m3) de apa cade peste linia de creastă fiecare minut în debit mare,și aproape patru milioane de metri cubi ( 110 mii m3 ), în medie .
Cascada Niagara e renumita,atât pentru frumusețea ei cat si pentru sursa valoroasă de energie hidroelectrică. Caderea de apa se face intre doua lacuri.Lacul Erie este legat cu lacul Ontario prin râul Niagara cu o diferență de nivel de 58 m, cursul apei fiind despărțit în două brațe de Insula Caprei (Goat Island). Pe partea nord americană cascada are o lățime de de 363 m, apele cascadei cad de la 21 m înălțime, iar pe partea canadiană cascada are o lățime 792 m (în formă de potcoavă), înălțimea căderii de apă fiind 51 m. Debitul de apă fiind între 2.832 și 5.720 m³/s, în medie 4.200 m³/s.

Harta traficului aerian in Europa

O harta a traficului aerian din Europa care a fost creată pe date de zbor reale. Acesta arată traficul aerian dintr-o obișnuită zi de vară și scoate în evidență intensitatea operațiunii în Europa – o operațiune care se desfășoară 24x7x365.
Marea Britanie e în centrul operațiunii cu Heathrow ca cel mai aglomerat aeroport internațional din Europa.