Vianu Vianu

colegiul-tudor-vianu-x

Elevii de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” au obținut 11 premii la concursul NASA Space Settlement de anul acesta. Ei au nevoie de sprijin pentru a-și prezenta proiectele la o conferință importanță care va avea loc la Toronto.

Elevii de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu au obținut 11 premii la concursul NASA Space Settlement de anul acesta.

Cunoștințele solide de matematică, fizică, chimie, biologie, economie și informatică, elevii de la Vianu au obținut 5 premii II, 4 premii III și două mențiuni.

La concurs au participat elevi din 21 de țări precum Bulgaria, Canada, China, Cehia, India, Irlanda, Japonia, Malaezia, Mexic, Muntenegru, Nepal, Pakistan, România, Serbia, Sri Lanka, Turcia, Emiratele Arabe, Marea Britanie, SUA și Uruguay. Au fost inscrise 994 de lucrări realizate de 3007 elevi, coordonați de 380 de profesori.

Cei 15 elevi de la “Vianu” au acum nevoie de sprijin financiar pentru a ajunge la Toronto unde au fost invitați să-și prezinte proiectele la Conferința națională pentru Dezvoltare Aerospațială care va avea loc în luna mai.
Copiii își doresc foarte mult să ajungă la conferință pentru că aici vor susține prelegeri oameni de știință de la NASA, profesori de la universități de prestigiu din SUA, dar și elevii premiați.

Sunt 15 elevi care trebuie să plece la Toronto. Vor fi susținuți și de părinți și de primărie, dar am avea nevoie de bani de bilete de avion, adică 800 de euro pentru fiecare a mărturisit directoare Colegiului, Corina Vinț.

Cei care vor să-i sprijine pe premianți pot lua legătura cu secretariatul liceului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>