Lucruri cu adevărat incredibile pe Pământ

Exista lucruri cu adevărat incredibile pe Pământ, care au fost găsite de-a lungul anilor și care au uimit cercetătorii. Exemplu fiind orașele antice care redefinesc ceea ce cunoaștem despre istoria noastră sau obiectele care rămân un mister imens. Mai jos poți vedea  11 lucruri dintre cele mai uimitoare, descoperite în diferite colțuri ale lumii.

1. Grotele Longyou

grotele                             longyou
Aceste peșteri făcute de om și găsite în China rămân un mister. De asemenea, se crede că ele au fost construite în timpul  dinastiei Qui (212 Î. Hr.), dar nu există nici un document care să ateste originea acestor lucruri incredibile.

2. Poarta Soarelui

poarta                             soarelui
Precum Stonehenge-ul, Poarta Soarelui este o structură din piatră, care rămâne și astăzi un mister. Oamenii din Bolivia consideră că de aici își au originile primii oameni de pe pământ. Despre Poarta Soarelui  se crede că deține importanță atât din punct de vedere astrologic, dar și astronomic.

3. L’Anse aux Meadows

L’Anse aux                             Meadows
Acest sit vechi de 1000 de ani din Newfoundland, Canada, demonstrează că vikingii au descoperit America de Nord cu mult timp înainte ca faimosul Cristofor Columb să navigheze spre India.

4. Gobekli Tepe

Gobekli                             Tepe
Descoperit pe creasta unui vârf de munte din Turcia, sit-ul acesta ne arată cum erau construite așezările în vechime. Astfel, întâi a fost construit templui și după aceea orașul, în jurul său, fapt care confirmă că                                           religia era importantă pentru locuitorii acelei regiuni.

5. Pasărea Moa

Pasarea                             Moa
Un grup de cercetători au fost cu adevărat șocați când au găsit o astfel de gheară, bine conservată, într-o peșteră din muntele Owen, în Noua Zeelandă. Se pare că gheara aparține unei păsări Moa și datează de 3000 de ani.

6. Manuscrisul Voynich

Manuscrisul                             Voynich


Manuscrisul Voynich rămâne un mister până  în zilele noastre, deoarece s-au dezvoltat numeroase teorii care fac referire la limba în care este scris. În 2012 două grupuri au anunțat că au rezolvat puzzle-ul, însă problema era că fiecare grup avea opinii diferite despre limba în care a fost scris manuscrisul. Unul dintre grupuri a afirmat că este un dialect mexican, în timp ce al doilea era de părere că este o limbă asiatică scrisă codificat.

7. Monumentul Yonaguni

Monumentul                             Yonaguni
Încă există dezbateri dacă această structură subacvatică uriașă a fost construită de om sau de o putere supranaturală. Construcția se găsește pe coasta Yonaguni, în Japonia, și este făcută din margini plate, precum și unghiuri de 90 de grade.

8. Sferele de pe Costa Rica

Sferele de                             pe Costa Rica
Există sute de sfere din piatră, de la cele mai mici dimensiuni (3-4 centimetri), la cele mai mari (3 metri), în Costa Rica. Nici până în acest moment arheologii nu au o idee despre originea acestora, ori dacă sunt făcute de om sau nu.

9. Obeliscul neterminat

Obeliscul                             neterminat
Acest obelisc a fost construit direct în rocă, dar după ce au apărut fisuri în granit a fost abandonat. În plus, nu se știe din ce epocă datează.

10. Mohenjo-daro

Mohenjo-daro


Sit-ul din Sindh, Pakistan, este unul dintre cele mai vechi așezări urbane, în care se cunosc urmele de organizare socială și cele ale sistemului de drenare. Se presupune că au trăit aproximativ 40.000 de oameni în Sindh.

11. Saksaywaman

Saksaywaman
Pietrele  de lângă Peru te uimesc mai ales prin felul în care se pot suprapune. Ele se potrivesc împreună atât de bine, fără ca să fie lipite cu mortar și este imposibil de introdus un obiect între crăpăturile în care se îmbină aceste imensități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>